Kim Olursan Ol ,Gel

12.12.2020 529

12-12-2020

Come, Whoever You Are 

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Olarak olarak  Come, Whoever You Are  (Kim Olursan Ol ,Gel) projesine  ortak olduk. 28'i yabancı,  10'u Türk olmak üzere toplam 38 okulun ortak olarak çalışacağı proje, 01 Ekim 2020-31 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Projeye ortak ülkeler Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, Litvanya, Portekiz, Romanya,  Ukrayna,  Ürdün ve Türkiye'dir.

    Okulumuzdan coğrafya  öğretmeni B.Feyza Kurçenli ve öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen   Come, Whoever You Are  projesinde; sevgi, saygı, hoşgörü  ön plana çıkarılarak,  birbirlerine değer veren ve saygı duyan öğrencilerin yetişmesi amaçlanmaktadır.

Mevlana'nın hikayelerinin anlatımı ve "Kusursuz dost arayan dostsuz kalır "felsefesinden hareketle öğretilerini öğrencilerimize benimseterek okulda ve evde bulunduğu her ortamda birbirini seven ,hatalarını yüzüne vurmayan,incitmeyen,paylaşma ve yardımlaşmaya önem veren,öfke ,kibir,kin duygularının yerine sevgi,saygı ve hoşgörüyü  hayatlarının en önemli alışkanlığı olarak belirlemelerini amaçlamaktayız.Bu öğretilerin davranışa dönüştürülmesi, akran zorbalığının ve psikolojik şiddetin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Farklı düşüncelere ve eleştirilere saygı duyan,empati duygusu gelişmiş bireyler olarak sadece insana değil,yaşadığı çevreye ve hayatı paylaştığı diğer canlılara karşı da sorumlu oldukları bilicini kazandırmayı temel alan bir yaşam biçimini hedeflemekteyiz

 Diğer Hedeflerimiz;                                                                                     

         Öğrencilerin, değerler eğitimi ile ahlak anlayışının önemini vurgulamak,

         Uluslararsı  eTwinning projeleri ile, yabancı dil becerilerin geliştirmek.

         Web 2 araçlarını tanıtarak, araçlarla uygulama yapılmasını sağlamak

         İnternet etiği ve telif hakları konusunda farkındalık oluşturmak

       Okul ve karışık ülke takımlarıyla çalışarak okulumuzu ve ülkemizi temsil edecek öğrencilerimize ve danışman hocaları B.Feyza Kurçenli'ye  başarılar dileriz.