Edirne Sosyal Bilimler Lisesi

Vizyon: Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek, ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak. * Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlamak. * Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yönelterek, gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak. * Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlamak. * Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirerek toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak.

Misyon: Türk Milli Eğitim amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirecek, eğitim yönetiminin bilimsel yönetmeliğine uyan, sürekli kendini sorgulayan ve geliştiren, kurum içi dinamiklerini en etkin şekilde harekete geçiren, bilgi çağının standartlarını yakalamış, toplumun sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını tespit edebilen, bu ihtiyaçlara çözüm bulma irade ve yeterliliğini kazanmış geleceği şekillendirebilecek donanım ve öğrenciler yetiştiren, yerellikten evrenselliğe ulaşmayı hedef edinen, önümüzdeki yıllarda en çok tercih edilen ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM KURUMU haline gelmek.

Başarılar:

Saatler: 8.30/15.40