Okullarda Siber Güvenlik

12-12-202012-12-2020

CYBER SECURITY in SCHOOLS

OKULLARDA SİBER GÜVENLİK

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Olarak Cyber Securıty in Schools projesine  ortak olduk. 28'i yabancı,  10'u Türk olmak üzere toplam 38 okulun ortak olarak çalışacağı proje,. Projeye ortak İSPANYA (4), İTALYA (1),PORTEKIZ (1), TÜRKİYE (5),YUNANISTAN (1) okul katılmıştır.

Bugünün öğrencileri çevrimiçi olarak büyüdüler, bu nedenle onlara güçlü parolalar oluşturma ve kişisel bilgileri koruma gibi temel bilgiler verildi. Bu  öğrencilerin temel güvenlik becerisinin önemini anlamalarına yardımcı olacaktır. Buna ek olarak, öğrencilere siber zorbalarla nasıl başa çıkılacağı öğrenilecek.Siber suçların nasıl incittiğine dair temel bilgileri inceleyerek ve gerçek hayattan örnekler göstererek öğrenciler siber güvenliği daha iyi kavrayacaklar. Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Portekiz ortaklı "Siber Güvenlik Okullarda"Bu, aynı adı taşıyan  Er KA229 Erasmus + projesinin eTwinning projesidir. Bu proje aynı zamanda "Siber Yetenekli Olun ve Siber Zorbalığı Önleyin" eTwinning projesinin bir devamıdır.